Nikon obj. 58 mm F/1.4
Nikon obj. 58 mm F/1.4

Nikon objektiv 58 mm F/1.4

Nikon
NIK58/1,4
Ni na zalogi
1.699,00 €
Z DDV

Izjemen objektiv formata FX s fiksno 58-mm goriščno razdaljo z veliko zaslonko f/1,4.
Objektiv je zasnovan tako, da deluje optimalno z najbolj odprto zaslonko in premika meje kakovosti slike. Resnično v povsem svojem razredu – 58-mm goriščna razdalja je enaka kot pri Nikonovem legendarnem objektivu Noct NIKKOR, nova optična zasnova pa omogoča osupljivo ostrino, kontrast in ločljivost. Objektiv AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G je popolna izbira za fotografiranje nočnih prizorov, saj točkovne vire svetlobe, kot so mestne luči, v celotnem kadru reproducira kot okrogle točke. Mehko ozadje je izredno gladko, brez ostrih robov, zato je ta objektiv odličen tudi za portrete.

 

  • Hiter objektiv formata FX z najbolj odprto zaslonko f/1,4 in fiksno goriščno razdaljo 58 mm (87-mm, ko se uporablja z Nikonovim zrcalnorefleksnim fotoaparatom formata DX). Omogoča izjemno delovanje s široko odprto zaslonko. Popolna izbira za nočne prizore in portrete.
  • Resnično odlično delovanje: izjemna optična zmogljivost zagotavlja popolno reprodukcijo celotnega prizora v visoki ločljivosti. Napaka puščičaste kome je učinkovito zmanjšana, tako da se točkovni viri svetlobe reproducirajo kot okrogle točke tudi na obrobju slike.
  • Čudovito mehko ozadje: s povečevanjem razdalje od izostrene točke je tudi prehod intenzivnosti mehkega ozadja gladek, tako da na sliki ni ostrih robov. Omogoča visokoločljivostne slike z večjim občutkom globine.
  • Izostrenost pri široko odprti zaslonki: motivi so ostri tudi pri fotografiranju z najbolj odprto zaslonko f/1,4. Visokokontrastne slike oddaljenih motivov ali slabo osvetljene prizore lahko fotografirate brez zapiranja zaslonke.
  • Izjemen rezultat od roba do roba: Padec svetlobe ob robu je nadzorovan, tako da je celoten kader ustrezno osvetljen. Motivi ob robu kadra so ostri in jasni tudi pri fotografiranju z najbolj odprto zaslonko in izostritvijo na neskončnost.
  • Priznana kakovost NIKKOR: nanos Nano Crystal Coat učinkovito zmanjšuje pojav podvojenih virov svetlobe in notranjega odboja, kar povečuje jasnost in kontrast slik. Nikonov tihi pogon Silent Wave Motor (SWM) omogoča mehko, tiho in hitro samodejno ostrenje.
  • Priloženi sta odstranljiva sončna zaslonka in mehka torbica

    Predstavitev proizvajalca 
Garancija
1 leto
Dimenzije
85 x 70 mm
Teža
385 g
Bajonet
Nikon FX
Vrsta
Fiksni
Kategorija
Običajno
Min. zaslonka
f/16
Max. zaslonka
f/1,4
Min. razdalja ostrenja
0,58 m
Goriščna razdalja
58 mm
Premer filtra
72 mm
Tip objektiva
Fiksni
Stabilizator
Da
Povečava
0,13-kratno

16 drugi izdelki v isti kategoriji:

Dodano v seznam želja
izdelek je dodan za primerjavo