Znižano Nikon objektiv AF-S 70-200 mm f/2.8E FL VR Povečaj

Nikon objektiv AF-S 70-200 F/2.8 E FL VR

Nikon

NIK70-200E

Novo

Profesionalni teleobjektiv 70-200/2,8 za najzahtevnejše pogoje. Izboljšano sledenje AF, elektromagnetni nadzor zaslonke, način VR Sport, nova optična konstrukcija, nanokristalna prevleka, element iz fluoritnega stekla, zatesnjen pred vdorom prahu in vlage, ohišje iz magnezija ...

Podrobnosti

Na zalogi

2 499,00 €

z davkom

2 699,00 € z davkom

-7,41 %

Naročite za vsaj 50,00 € izdelkov in pošiljanje bo brezplačno.

Podrobnosti

Ne glede na to, ali fotografirate šport, akcijo, za novice ali reportaže, bo vaše delo s tem objektivom formata FX na povsem drugi ravni. Razpon goriščne razdalje od 70 do 200 mm (105–300 mm pri uporabi z Nikonovim SLR-jem formata DX) je primeren za vse okoliščine. Svetla zaslonka f/2,8: zagotavlja izjemno zmogljivost pri šibki svetlobi in dosledno osvetlitev v celotnem obsegu zooma. Najbližja razdalja ostrenja je zdaj odličnih 1,1 m, največje razmerje reprodukcije pa je naraslo z 0,11x na 0,21x. Fotografi, ki delajo z Nikonovimi slikovnimi tipali visoke ločljivosti in hitrimi DSLR-ji, bodo pripravljeni na vse.

 

OSTRO, STABILNO, HITRO: IZBOLJŠANO ZMANJŠANJE TRESLJAJEV (VR)

Spremljajte akcijo brez kompromisov glede ostrine. Nikonova funkcija VR zmanjša posledice tresenja fotoaparata, tako da lahko fotografirate s časi zaklopa, ki so do 4 stopnje daljši kot brez VR.¹ Funkcija VR je namenjena zmanjšanju zameglitve, ki jo povzroči premikanje fotoaparata, vklopi se v trenutku, ko na sprožilec pritisnete do polovice, in odlikuje jo tiho delovanje. Način SPORT VR ponuja stabilnejšo sliko v iskalu pri fotografiranju izjemno hitre akcije ali motivov, katerih premikanje je nepredvidljivo. Ta način omogoča podobno hitrost neprekinjenega fotografiranja in časovni zamik pri proženju kot pri izklopljeni funkciji zmanjšanja tresljajev. Ta objektiv celo prepozna, če uporabljate stativ, in se ustrezno prilagodi tako v običajnem kot tudi v načinu SPORT VR.

 

USKLAJENA NATANČNOST OBJEKTIVA IN FOTOAPARATA: IZBOLJŠANO SLEDENJE AF IN UPRAVLJANJE OSVETLITVE

Ta objektiv je zasnovan za uporabo z Nikonovimi hitrimi profesionalnimi DSLR-ji ter se hitro in natančno odziva na spremembe samodejnega ostrenja. Zdaj lahko zanesljivo sledite hitro premikajočim se objektom, tudi če se premikajo nepredvidljivo in z naključnimi hitrostmi ali se hitro približujejo fotoaparatu. In izboljšano sledenje AF ni edina napredna funkcija. Pri hitrem neprekinjenem fotografiranju elektromagnetni mehanizem zaslonke deluje sinhronizirano z zaklopom fotoaparata za hiter samodejni nadzor osvetlitve in dosledne posnetke. Enota z lamelami zaslonke in pogonski mehanizem sta vgrajena v ohišje objektiva, kar zagotavlja gladko in dosledno delovanje tudi pri hitrih rafalnih posnetkih. Nikonov tihi pogon Silent Wave Motor (SWM) omogoča izredno hitro in tiho delovanje samodejnega ostrenja z možnostjo neprekinjenega prehoda v način ročnega ostrenja.

 

IZJEMNA TRDNOST: OPTIČNA NATANČNOST DO ROBOV KADRA

Ta objektiv ponuja izjemno jasnost in kontrast po celotnem kadru. V primerjavi s svojim predhodnikom ponuja izboljšano delovanje od roba do roba, pojemanje količine svetlobe pa je zmanjšano. Nova optična zasnova učinkovito preprečuje barvne proge in barvne napake ter nadzoruje popačenje v celotnem razponu zooma. Vgrajenih je šest elementov iz ED-stekla, fluoritna leča in element z velikim lomnim količnikom HRI (High Refractive Index). Nanokristalna prevleka zmanjšuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj za jasnejšo sliko. Uporaba stekla iz fluorita zagotavlja, da se zaradi lahke zasnove objektiva kakovost slike ne poslabša.


POPOLNOMA URAVNOTEŽEN: IZBOLJŠANA UPORABNOST

Ko gre za trenutke, so ključ do uspeha podrobnosti. Gumbi na ohišju, ki jih je mogoče konfigurirati, so funkcija, podedovana od profesionalnih teleobjektivov NIKKOR, ki poenostavi spreminjanje funkcij s palcem, medtem ko stabilizirate objektiv. Položaja obročev za zoom in ostrenje smo v primerjavi s prejšnjimi modeli zamenjali za bolj uravnoteženo delo: obroč za zoom je zdaj bližje sprednjemu dela ohišja in neposredno pod roko, tako da je pri zoomiranju lažje ohraniti stabilno držo. Z narebreno gumijasto površino, ki pokriva obroč za ostrenje, boste lažje našli dober oprijem in lažje zoomirali, ko fotografirate na slepo.

 

Predstavitev proizvajalca

Podatki

Teža 1430 g
Dimenzije 88,5x202,5 mm
V kompletu 77-mm zaskočni sprednji pokrovček objektiva LC-77, zadnji pokrovček objektiva LF-4, bajonetna zaslonka HB-78, poltrdi etui za objektiv CL-M2
Bajonet Nikon FX
Vrsta Zoom
Kategorija Telefoto
Min. zaslonka f/22
Max. zaslonka f/2,8
Min. razdalja ostrenja 110 cm
Goriščna razdalja 70-200 mm
Premer filtra 77 mm
Tip objektiva Zoom
Stabilizator Da
Garancija 1 leto
Sprejmi

Naša stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo.